محتسبان (ماموران) امر به معروف و نهی از منکر طالبان در شهر کابل بازداشت زنان و دختران به اتهام «بدحجابی» را تشدید کردهاند. آنها روزها در خیابانها میگذرند و زنان و دختران را آزار و اذیت میکنند.
در تازهترین مورد، شنبه ۲۸ تیر محتسبان امر به معروف در غرب کابل و ساحه (منطقه) دشت برچی بیش از ده دختر را بازداشت کردند، دخترانی که حجاب طالبانی یعنی برقع یا مانتوهای گشاده نپوشیده بودند.
در حالی طالبان این دختران را بازداشت کردهاند که هیچ نیروی زن در میان اعضای اداره امر به معروف و نهی از منکر این گروه حضور ندارد و تمامی کارکنان این وزارتخانه مردند. این اقدام محتسبان پیامدهای منفی برای این زنان و دختران در پی دارد. در تاریخ افغانستان، جز در دوران بازگشت طالبان به قدرت، سابقه نداشته است که زنان و دختران به این دلیل بازداشت شوند.
Read More
This section contains relevant reference points, placed in (Inner related node field)
این تنها مورد بازداشت زنان و دختران به اتهام «بدحجابی» در کابل نیست، پیشتر هم شماری از زنان در شهرنو مرکز کابل به دست محتسبان بازداشت شدهاند.
این در حالی است که سیفالاسلام خیبر، سخنگوی وزارت امر به معروف و نهی از منکر طالبان، بازداشت زنان و دختران را رد کرده است. او مدعی است که حتی یک زن هم تا اینک به اتهام «بدحجابی» بازداشت نشده است.
طالبان از اعضای مرد خانواده زنان و دخترانی که به اتهام «بدحجابی» بازداشت شدهاند، تعهد کتبی گرفتهاند که این زنان دوباره از پوشیدن حجاب اجباری مورد نظر طالبان خودداری نکنند.
مریم (نام مستعار)۳۰ ساله است و در هرات در غرب افغانستان زندگی میکند. او به دلیل نپوشیدن برقع و مانتو بلند و گشاده به دست محتسبان امر به معروف بازخواست شده است.
او به ایندیپندنت فارسی میگوید: «یکی از محتسبان امر به معروف طالبان تا دروازه خانه من را تعقیب کرد و سپس به دروازه خانه ما آمد و همچنین به پدرم گفت که فردا به امر به معروف و نهی از منکر بیایند. من فردا با پدر خود به امر به معروف طالبان رفتم و آنها از پدرم تعهد کتبی گرفتند که دوباره حجاب مورد علاقه طالبان را بپوشم. حالا هر وقت که از خانه بیرون میشوم مجبور هستم که به این گرمی زیاد هوا در هرات، مانتو کلان بپوشم.»
در حالی طالبان فشار بر زنان و دختران برای پوشیدن حجاب مخصوصشان را تشدید کردهاند، که شماری از زنان در شبکههای اجتماعی کارزاری به راه انداختهاند و با انتشار تصاویرشان بدون حجاب طالبانی تاکید کردهاند که برقع پوشش زنان و دختران افغانستان نیست و به همین دلیل آنها نمیخواهند برقع بپوشند. حتی برخی از زنان و دختران افغان که در اروپا و امریکا زندگی میکنند، با نپوشیدن روسری و حجاب به پوشش برقع طالبان اعتراض کردهاند.
در تاریخ افغانستان همواره به زنان و دختران به دیده احترام نگاه شده است و حکومتهای پیشین هیچگاه به این دلایل به بازداشت و نظارت بر آنان اقدام نکردهاند، اما طالبان برخلاف عرف گذشته، زنان بسیاری را بازداشت، شکنجه و لتوکوب کردهاند.
طالبان در نیمه دوم دهه ۹۰ میلادی نیز که در افغانستان حاکم بودند، آن زمان هم زنانی را که بدون محرم (شوهریا پدر یا برادر) به خیابان میآمدند شلاق میزدند و این باعث شده بود که بسیاری از زنان و دختران از ترس طالبان از خانه بیرون نشوند (نیایند) و اگر هم میآیند، برقع و مانتو بپوشند.