صعود تاریخی زنان ایران به جام ملتهای آسیا ۲۰۲۶
۱۴۰۴ تیر ۲۹, یکشنبهتیم ملی فوتبال زنان ایران با سرمربیگری مرضیه جعفری، روز شنبه ۲۸ تیر با پیروزی ۲ بر یک مقابل اردن موفق به کسب آخرین سهمیه مرحله نهایی جامملتهای زنان آسیا ۲۰۲۶ شد.
در این بازی زیبا و هیجانانگیز که در ورزشگاه ملک عبدالله دوم در شهر امان، پایتخت اردن برگزار شد، سارا دیدار و نگین زندی در نیمه دوم، گلهای ایران را به ثمر رساندند و این پیروزی تاریخی را رقم زدند.
تیم ملی فوتبال زنان ایران با این پیروزی که صدرنشینی در جدول گروه A را به همراه داشت، برای دومین دوره پیاپی به جام ملتهای آسیا راه یافت.
رها یزدانی، ملیکا متولی، عاطفه ایمانی، فاطمه امینه برازجانی، عاطفه رمضانی زاده، محدثه ذلفی، فاطمه پسندیده، زهرا سربالی (کاپیتان)، فاطمه شبان، نگین زندی و سارا دیدار ملیپوشان ایران در این دیدار بودند.
اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه وله
ایران آخرین تیمی بود که جواز حضور در مرحله نهایی را کسب کرد. دیدارهای این گروه به دلیل جنگ ایران و اسرائیل به تعویق افتاده بود.
جام ملتهای زنان آسیا با حضور ۱۲ تیم، از اول تا ۲۱ مارس سال آینده، در شهرهای سیدنی، پرت و گلد کوست برگزار خواهد شد. استرالیا که میزبانی این رقابتها را بر عهده دارد، یکی از مدعیان اصلی قهرمانی است.
چین مدافع عنوان قهرمانی و پر افتخارترین تیم این رقابتها است. کره جنوبی، ژاپن، بنگلادش، هند، تایوان، ویتنام، ازبکستان، فیلیپین و کره شمالی دیگر تیمهای شرکتکننده در این مسابقات هستند.
قرعهکشی مسابقات قرار است روز ۲۹ ژوئیه (هفتم مرداد) در سیدنی برگزار شود. به گزارش رویترز، سارا ولش، رئیس کمیته برگزاری این رقابتها با اشاره به "انرژی فوقالعاده" که نه تنها در استرالیا بلکه در سراسر آسیا در حال شکلگیری است، گفت: «این ترکیب متنوع و باکیفیت نشان میدهد فوتبال زنان تا چه اندازه پیشرفت کرده است.»
او افزود: «با وجود اینهمه استعداد و داستانهای جذاب، این رقابتها قطعاً در یادها خواهد ماند.»
پس از پیروزی ملیپوشان زن ایران، باشگاه استقلال با صدور بیانیهای این صعود تاریخی را تبریک گفت.
احمد دنیامالی، وزیر ورزش و جوانان نیز با بیان اینکه پیروزی بر اردن به عنوان میزبان، "شیرینی خاصی" داشت، از احترام نظامی تیمهای ورزشی ایران به هنگام پخش سرود ملی تقدیر کرد.
دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید
اعضای تیم ملی فوتبال زنان و پیش از آن نیز تیم ملی بسکتبال زنان قبل از بازیهای خود، زمانی که سرود تیم ملی در ورزشگاه پخش میشد، سلام نظامی دادند. خبرگزاریهای داخلی از این اقدام به شدت تمجید کرده و آن را در راستای تبعیت از علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی قلمداد کردهاند.
با این حال در برخی گزارشهای دیگر گفته شده که این اقدام، دستوری و اجباری بوده و ملیپوشان به دلیل ترس از برخوردهای قضایی احتمالی مجبور به پیروی از این دستور شدهاند.
پس از جنگ با اسرائیل، جمهوری اسلامی تلاش کرده با برجستهسازی مفاهیم ملیگرایی و میهندوستی، فضایی بسازد که در آن همبستگی مردم با رهبری نظام بدیهی و یکدست جلوه کند. به باور تحلیلگران، این تلاش بیش از آنکه بازتاب واقعیت اجتماعی باشد، بخشی از راهبرد تبلیغاتی حکومت است.