۰

ارتش اسرائیل برای اولین بار هشدار تخلیه دیرالبلح را صادر کرد

ارتش اسرائیل برای اولین بار پس از آغاز جنگ غزه عملیات زمینی خود را به شهر دیرالبلح در نوار غزه گسترش و به فلسطینیان هشدار داد تا این منطقه را سریعا تخلیه کنند. خانواده گروگان‌ها نسبت به این اقدام ابراز نگرانی کرده‌اند.

dw ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خلاصه خبر

ارتش اسرائیل برای اولین بار هشدار تخلیه دیرالبلح را صادر کرد

۱۴۰۴ تیر ۲۹, یکشنبه

ارتش اسرائیل برای اولین بار پس از آغاز جنگ غزه عملیات زمینی خود را به شهر دیرالبلح در نوار غزه گسترش و به فلسطینیان هشدار داد تا این منطقه را سریعا تخلیه کنند. خانواده گروگان‌ها نسبت به این اقدام ابراز نگرانی کرده‌اند.

https://p.dw.com/p/4xjg7
چادرهای آوارگان در میان تلی از آوار به جای مانده‌ از ساختمان‌ها در شهر غزه
سازمان ملل و نهادهای حقوق بشری نسبت به شرایط وخیم انسانی در نوار غزه هشدار می‌دهندعکس: Jehad Alshrafi/AP Photo/picture alliance

ارتش اسرائیل با گسترش عملیات نظامی در شهر دیرالبلح در نوار غزه با انتشار پیامی به زبان عربی، از مردم خواست تا فورا این منطقه را تخلیه کنند.

در این بیانیه آمده که ارتش همچنان با شدت به "عملیات خود برای از بین بردن تروریست‌ها و تخریب زیرساخت‌های تروریستی" در غزه ادامه می‌دهد و "اکنون فعالیت‌های خود را به مناطق جدیدی گسترش داده است."

به گفته ارتش اسرائیل، پیش‌تر در دیرالبلح عملیاتی انجام نشده بود. روزنامه "تایمز اسرائیل" نوشته که این نخستین عملیات زمینی این کشور در این منطقه از زمان آغاز جنگ غزه به شمار می‌رود.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه‌ وله

یک سخنگوی ارتش اسرائیل از فلسطینیان، از جمله کسانی که در چادرها سکونت دارند، خواست تا فورا به سوی منطقه المواسی حرکت کنند.

المواسی در جنوب غربی نوار غزه واقع شده و از سوی اسرائیل به عنوان "منطقه بشردوستانه" اعلام شده است. با این همه ارتش اسرائیل در گذشته بارها به این منطقه حمله کرده است. اسرائیل مدعی است که اهداف این حملات، شامل تأسیسات متعلق به گروه تروریستی حماس بوده اما این ادعاها به صورت مستقل قابل تأیید و راستی‌آزمایی نیستند.

ابراز نگرانی خانواده گروگان‌ها

خانواده‌ گروگان‌هایی که همچنان در اسارت حماس بسر می‌برند، با نگرانی به اطلاعیه ارتش اسرائیل و پیشروی عملیات در دیرالبلح واکنش نشان داده‌اند.

در بیانیه‌ انجمن خانواده گروگان‌ها آمده است: «آیا کسی می‌تواند به ما تضمین بدهد که این تصمیم منجر به از دست رفتن عزیزان‌مان نخواهد شد؟»

آنها در ادامه این بیانیه گفته‌اند که اکثریت گسترده‌ای از مردم اسرائیل خواهان پایان جنگ و دستیابی به توافقی هستند که به آزادی گروگان‌ها بیانجامد. این انجمن از بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر، یسرائیل کاتس، وزیر دفاع و مقامات ارشد ارتش اسرائيل خواسته تا توضیح دهند برنامه‌های ارتش در این منطقه چیست و امنیت گروگان‌ها چگونه تضمین خواهد شد.

تایمز اسرائیل در گزارش خود نوشته که ارتش به‌طور معمول از عملیات زمینی در بخش‌هایی از نوار غزه که احتمال می‌دهد گروگان‌ها در آن نگهداری می‌شوند، پرهیز می‌کند تا جان افراد ربوده‌شده را به خطر نیندازد.

به دلیل آنکه دیرالبلح تا کنون شاهد حملات سنگین اسرائیل نبوده، آوارگان فلسطینی از دیگر نقاط غزه به آنجا پناه برده‌اند و اکثر ساختمان‌ها هنوز پابرجا هستند.

در جریان آتش‌بس موقت در ماه فوریه، حماس سه گروگان اسرائیلی را طی یک مراسم تبلیغاتی در دیرالبلح آزاد کرد. این مراسم با واکنش شدید اسرائیل روبرو شد و جامعه جهانی نیز به شدت از آن انتقاد کرد.

به نوشته تایمز اسرائیل، طبق برآوردهای ارتش از حدود دو ماه پیش حدود ۳۵۰ هزار فلسطینی در کل مرکز غزه ساکن هستند. ارتش اسرائیل بامداد یکشنبه اهدافی در بیت حانون در شمال غزه که گفته شده "زیرساخت‌های حماس" بوده‌اند را بمباران کرد.

کشته شدن چند فلسطینی حین تلاش برای دریافت کمک‌ انسان‌دوستانه

همزمان با تداوم هشدارهای سازمان ملل متحد و نهادهای حقوق بشری در مورد بحران انسانی و قحطی گسترده در نوار غزه، خبرگزاری فلسطینی "وفا" گزارش داد، روز یکشنبه دستکم ۳۰ فلسطینی در حالی که منتظر دریافت کمک‌‌های بشردوستانه بودند، در پی حملات نظامیان اسرائیلی کشته و ۶۰ تن دیگر نیز زخمی شدند.

طبق این گزارش، بیشتر این افراد در منطقه سودانیه در شمال غزه و دو نفر در نزدیکی مرکز توزیع کمک‌های "بنیاد بشردوستانه غزه" در شمال شهر رفح جان باختند.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

مرکز "بنیاد بشردوستانه غزه" با پشتیبانی اسرائیل و آمریکا به منظور جایگزین کردن سیستم پیشین توزیع کمک‌های سازمان ملل تأسیس شد.

این مرکز که از سوی سازمان ملل به دلیل نقض اصول بشردوستانه مورد انتقادات جدی قرار دارد، تا کنون در مورد این حادثه اظهارنظر نکرده است. ارتش اسرائیل نیز هنوز واکنشی نشان نداده است.

سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای امدادی بین‌المللی، شرایط انسانی در نوار غزه را فاجعه‌بار توصیف کرده‌اند. تقریباً تمام دو میلیون ساکن غزه برای زنده ماندن به کمک‌های خارجی وابسته‌اند.

به گزارش خبرگزاری آلمان، طبق آمار سازمان ملل، از پایان ماه مه تا کنون صدها فلسطینی در نزدیکی مراکز توزیع کمک‌ها یا اطراف کاروان‌های امدادی کشته شده‌اند.

نظرات کاربران
ارسال به صورت ناشناس