۰

آتش‌بس شکننده در سویدا؛ درگیری‌ها همچنان ادامه دارد

به‌رغم اعلام آتش‌بس و عقب‌نشینی جنگجویان بادیه‌نشین از سویدا، درگیری‌ها در بخش‌هایی از این استان سوریه همچنان ادامه دارد. وزیر خارجه آمریکا خواستار جلوگیری از ورود جهادگرایان به منطقه و "ارتکاب کشتار" توسط آنان شد.

dw ۱۴۰۴/۰۴/۲۹
خلاصه خبر

آتش‌بس شکننده در سویدا؛ درگیری‌ها همچنان ادامه دارد

۱۴۰۴ تیر ۲۹, یکشنبه

به‌رغم اعلام آتش‌بس و عقب‌نشینی جنگجویان بادیه‌نشین از سویدا، درگیری‌ها در بخش‌هایی از این استان سوریه همچنان ادامه دارد. وزیر خارجه آمریکا خواستار جلوگیری از ورود جهادگرایان به منطقه و "ارتکاب کشتار" توسط آنان شد.

https://p.dw.com/p/4xjNV
چند جنگجوی مسلح بادیه‌نشین در خیابانی در شهر سویدا
به‌رغم بازپس‌گیری سویدا، درگیری‌ها در مناطق دیگر این استان همچنان ادامه داردعکس: Omar Haj Kadour/AFP/Getty Images

وزارت کشور سوریه روز یکشنبه ۲۰ ژوئیه (۲۹ تیر) از "توقف" درگیری‌ها در استان سویدا خبر داد. به گفته دولت، پس از اعلام آتش‌بس نیروهای دروزی روز شنبه جناح‌های مسلح رقیب را از شهر بیرون رانده و با بازپس‌گیری منطقه توسط دروزی‌ها، نیروهای دولتی مجددا در سویدا مستقر شدند.

نورالدین بابا، سخنگوی وزارت کشور سوریه، در پیامی در تلگرام نوشت: «سویدا از تمام جنگجویان قبیله‌ای تخلیه شده و درگیری‌ها در محله‌های شهر متوقف شده‌اند.»

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه‌ وله

باسم فخر، سخنگوی "رجال الکرامه"، یکی از دو گروه مسلح بزرگ دروزی به خبرگزاری فرانسه گفت که در حال حاضر "هیچ‌فرد بادیه‌ای در شهر وجود ندارد."

به نوشته این خبرگزاری، سازمان دیده‌بان حقوق بشر سوریه مستقر در لندن نیز اعلام کرد که جنگجویان بادیه‌نشین عصر شنبه، پس از آنکه نیروهای دروزی حمله‌ای گسترده را صورت دادند، از سویدا عقب‌نشینی کردند.

احمد شرع، رئیس‌جمهور موقت سوریه، روز شنبه در یک سخنرانی تلویزیونی از آتش‌بس فوری در سویدا خبر داد و بار دیگر بر تعهد خود برای محافظت از اقلیت‌های قومی و مذهبی تأکید کرد. او همچنین از "نقش مهم ایالات متحده" و حمایت واشنگتن از ثبات سوریه تقدیر کرد.

با این حال به گزارش خبرگزاری فرانسه و همچنین رویترز، درگیری‌های فرقه‌ای در سویدا روز شنبه به رغم اعلام آتش‌بس، تشدید شد و صدای شلیک مسلسل و خمپاره از داخل شهر شنیده می‌شد.

طبق گزارش‌ها، درگیری‌ها در دیگر بخش‌های این استان نیز ادامه دارد. یک پزشک در سویدا به رویترز گفته است که یک بیمارستان محلی مملو از کشته‌شدگان و زخمی‌های درگیری‌هاست.

بیشتر بخوانید: از اقلیت دروزی در خاورمیانه چه می‌دانیم؟

حمزه مصطفی، وزیر اطلاعات سوریه عصر شنبه با اشاره به درگیری‌های جاری در استان سویدا، گفت، آتش‌بس هنوز شکننده است.

رائد صالح، وزیر فوریت‌های پزشکی و مدیریت بحران نیز در گفت‌وگو با تلویزیون دولتی سوریه، وضعیت در سویدا را "بد" توصیف کرد و اظهار داشت، کاروان‌های حامل کمک‌های بشردوستانه منتظرند تا در صورت "فراهم شدن شرایط مناسب" وارد سویدا شوند.

بنا بر گزارش‌ها در شهر سویدا که حدود ۱۵۰ هزار سکنه دارد، مردم در خانه‌هایشان بدون آب و برق گرفتار شده‌اند و به رغم درخواست‌های مکرر، همچنان مواد غذایی در این منطقه کمیاب است.

یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه گفته است که شاهد خانه‌ها، خودروهای سوخته و مردان مسلحی بوده است که پس از غارت مغازه‌ها، آنها را به آتش می‌کشیدند. خبرنگاران رویترز نیز شنیده‌شدن صدای تیراندازی از داخل شهر سویدا و اصابت خمپاره‌ها به روستاهای اطراف را گزارش کرده‌اند.

تأکید آمریکا بر ممانعت از ورود جهادگرایان به سویدا

در همین حال مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، از نیروهای امنیتی دولت سوریه خواست تا از ورود جهادگرایان به جنوب این کشور جلوگیری کرده و مانع از "ارتکاب کشتار" توسط آنا‌ن شوند.

روبیو در پستی در شبکه اجتماعی اکس نوشت: «اگر مقامات در دمشق می‌خواهند حتی اندکی شانس برای دستیابی به سوریه‌ای متحد، فراگیر و صلح‌آمیز داشته باشند... باید با استفاده از نیروهای امنیتی خود از ورود داعش و سایر جهادگرایان خشونت‌طلب به منطقه و ارتکاب کشتار جلوگیری کنند.»

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

روبیو افزود، ایالات متحده در سه روز گذشته "به طور فعال" با اسرائیل، اردن و مقامات دمشق درباره تحولات در جنوب سوریه در ارتباط بوده است. او با تأکید بر لزوم توقف فوری درگیری‌ها میان گروه‌های دروزی و بادیه‌نشین، خواست تا دولت سوریه "افرادی را که مرتکب جنایت شده‌اند، پاسخگو کرده و به دست عدالت بسپارد."

درگیری‌های فرقه‌ای میان نیروهای مسلح بادیه‌نشین و دروزی‌ها در سویدا از روز ۱۳ ژوئیه (۲۳ تیر) آغاز و موجب شد تا دولت احمد شرع، اسرائیل و قبایل مسلح دیگر نیز به این بحران کشیده شوند.

به گفته دیده‌بان حقوق بشر سوریه، از زمان آغاز درگیری‌ها در سویدا دستکم ۹۰۰ نفر کشته شده‌اند. این آمار از سوی خبرگزاری‌ها به طور مستقل قابل راستی‌آزمایی نیست.

نظرات کاربران
ارسال به صورت ناشناس